El curs internacional Música a L’estiu complix 25 anys

15 jul 2010 - 82 músics de fins a 13 nacionalitats diferents assistiran al curs que a més inclou un cicle de concerts que tindrà lloc del 20 al 25 de juliol - Música a L’estiu constituïx per a l'edil de Cultura un projecte "molt consolidat que s'ha guanyat un prestigi en el panorama musical"

Música a L’estiu, amb la seva vint-i-cinquena edició, es consolida a Xàbia com tot un referent de reconegut prestigi dins del panorama musical tant nacional com internacional. I és que aquest curs internacional de música, que es complementa amb un selecte cicle de concerts a l'aire lliure i que tindrà lloc del 20 al 25 de juliol en la plaça del Conservatori de Música, congrega cada estiu a nombrosos músics arribats de tot el món.

Per a la regidora de Cultura, Francesca Gil, Música a L’estiu constituïx un projecte “molt consolidat i tot un repte”, ja que amb els seus 25 anys de vida, ha aconseguit que Xàbia tinga “una gran repercussió internacional i s'haja convertit en punt de trobada de músics i professors del més alt nivell”, ha destacat l'edil.

A la seva notòria qualitat musical se suma també l'elevat índex de participació que any rere any va en augment, havent fins i tot llesta d'espera, segons ha confirmat el responsable del Patronat Municipal de Música i Dansa, Pepe Mayor. En aquesta edició, que dóna començament dilluns que ve, 19 de juliol, hi ha 82 alumnes inscrits i procedeixen de fins a 13 nacionalitats diferents com Austràlia, Argentina, Alemanya, Itàlia, Finlàndia, Holanda o Japó. A més, per primera vegada, el certamen acull a una alumna de Palmela, poble portuguès agermanat amb Xàbia, segons ha informat Gil, per a qui constituïx “una il·lusió” perquè veu en l'agermanament entre ambdues poblacions una raó per a compartir cultura a més d'una relació d'amistat.

El curs, dirigit pel famós oboeista Thomas Indermühle, contarà, com és habitual, amb prestigiosos mestres com Vicens Prats (flauta), José Luís Estellés (clarinet), Will Sanders (trompa), David Tomás Realp (fagot), Pilar Fontalba (oboè), i els concertistes Eriko Takezawa i Amedeo Salvato (piano).

Però el moment per al delit del públic arribarà amb el cicle de concerts que tindrà lloc des del 20 al 25 de juliol. Els recitals se celebraran a les 22.30 hores i repeteixen ubicació, la plaça del Conservatori de Música de Xàbia, un espai triat per les seves dimensions i per la sonoritat que oferix.

La primera actuació correrà a càrrec de Nuna Ensemble, un quintet de vent nascut al si de Música a L’*estiu i que integren dos músics de Xàbia, LLluis Tormos amb la trompa i Bartolomé Mayor amb el fagot així com els professionals Jesús Sánchez (flauta), Jacobo Díaz (oboè) i David Calvo (clarinet).

El dimecres, 21 de juliol, actuaran els pianistes Eriko Takezawa i Amedeo Salvato i durant els dos següents dies la resta del professorat oferirà la seva interpretació. I ja els dies 24 i 25, els alumnes del curs internacional seran els quals protagonitzaran junt amb els mestres els concerts, clausurant així la XXV edició de Música a L’*estiu.