Creu Roja incorpora un caiac per a reforçar la vigilància en la platja del Benissero

13 jul 2010 L'objectiu és millorar el servei de vigilància en les platges de Xàbia

L'Assemblea Local de Creu Roja ha incorporat un nou recurs al servei de vigilància de les platges de Xàbia. Es tracta d'un caiac amb el qual els socorristes realitzen patrulles permanents des de la mateixa zona de boies de la platja del Benissero.

 

L'objectiu, segons ha assenyalat la presidenta de Creu Roja a Xàbia, Toñi Sebastià, és “posar tots els mitjans necessaris per a millorar la vigilància en les platges”. Aquest nou element ha estat adquirit per l'assemblea local seguint les recomanacions dels coordinadors de platges, Gonzalo Monfort i Javier Server, que són els experts en la matèria, ha indicat Sebastià.

 

I amb raó, el caiac permet fer la maniobra d'aproximació a la possible víctima molt més ràpid. De fet, segons ha confirmat un dels coordinadors, Gonzalo Monfort, les proves que han realitzat amb aquest nou sistema han donat “molt bons” resultats ja que d'acostar-se a la suposada víctima amb el caiac o nedant la diferència de temps és considerable. En el primer supòsit es va necessitar solament dos minuts, aproximadament, i en el segon van ser cinc, uns minuts que en la mar poden ser vitals per a evitar el ofegament.

 

Segons ha explicat Gonzalo Monfort, a la torre de vigilància i al lloc de socors de la platja del Benissero se li suma ara aquest caiac que està equipat amb el sistema de salvament i que el seu socorrista està en permanent comunicació a través d'un trasmissor. De 11 a 19 hores, horari en el qual està obert el servei de vigilància en aquesta platja, es fan unes 7 patrulles al dia en torns d'al voltant de 40 minuts i amb l'alternança dels socorristes que vigilen la zona de bany des de l'aigua. Una labor en la qual la prevenció és la màxima de l'equip de Creu Roja i en el que també coincideix el regidor de Platges, Juan Ortolá, per a qui “totes les mesures preventives són necessàries per a evitar qualsevol incidència”.

 

L'edil ha indicat a més que “amb aquest nou element, igual que amb totes les millores que cada any s'introduïxen en les platges del municipi, es busca millorar el servei i augmentar la seguretat dels banyistes”, ha subratllat Ortolá, que una vegada més s'ha mostrat satisfet per la labor que realitza Creu Roja en les platges de Xàbia.