Xàbia participa en un programa per a donar treball a desocupats

08 jul 2010 A través d'una subvenció del SERVEF, l'Ajuntament contracta temporalment a 6 treballadors que reforçaran alguns dels seus departaments

L'Ajuntament de Xàbia, a través d'una subvenció del SERVEF, ha contractat sis persones que estaven en la desocupació. Amb esta contractació temporal, el consistori xabienc tracta de fomentar l'ocupació al mateix temps que li permetrà reforçar alguns dels seus departaments, segons ha informat l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort.

A través del programa Emcorp, l'ajuntament hi ha empleat a una auxiliar administrativa per a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), un arxiver, i una restauradora de Béns Culturals, un arqueòleg, un oficial i un peó de construcció per al Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco.

Donat l'increment significatiu en el nombre de consultes que l'oficina de l'OMIC experimenta durant el període estival, les funcions d'esta treballadora consistiran fonamentalment en l'atenció a consumidors i usuaris, i en el tractament informàtic de les reclamacions presentades. L'arxiver es dedicarà a ordenar i classificar la documentació municipal per a una millor organització de tots els documents que generen els distints departaments a fi que les possibles consultes es puguen realitzar amb eficàcia i rapidesa.

Amb el considerable augment de personal destinat al Museu es pretén adequar i organitzar els seus magatzems que compten amb un gran volum de materials arqueològics i etnogràfics, i conservar i restaurar alguns dels elements i peces del seu important fons museístic. També, es realitzaran diverses actuacions puntuals sobre el patrimoni immoble de valor cultural com pel que fa a la consolidació i reforç del molí de vent número huit de La Plana, al manteniment de les cobertes i d'altres dependències de l'edifici del museu municipal i iniciar treballs arqueològics i d'adequació en l'ermita gòtica de Sant Joan.

La mitjana de duració del contracte dels sis treballadors oscil·la entre els tres i quatre mesos comptant a partir del passat 15 de juny, dia en què tots van començar la seua activitat en l'ajuntament.