Un estudi desvetllarà el dilluns els hàbitats d'interès mediambiental que existeixen a Xàbia

08 jul 2010 L'objectiu de la conferència és donar a conèixer la gran varietat d'espècies endèmiques que concentra el municipi xabienc

El departament de Medi Ambient de Xàbia ha organitzat una conferència que desvetllarà els hàbitats i comunitats vegetals que es concentren en el terme municipal i que tenen un gran valor mediambiental, segons ha explicat la regidora responsable de l'àrea, Doris Courcelles. L'objectiu d'aquesta xerrada-col·loqui, que tindrà lloc dilluns que ve, 12 de juliol, és donar a conèixer el resultat de la cartografia d'hàbitats que la Conselleria de Medi Ambient ha promogut per a tot el territori de la Comunitat.

 

La ponència, que tindrà lloc a les 20 hores a la Casa de Cultura, correrà a càrrec de Carles Fabregat, coordinador de la Cartografia d'Hàbitats de la Comunitat Valenciana, i de Jaume Soler, biòleg especialitzat en la flora de la Marina Alta que ha col·laborat en el projecte i que serà l'encarregat d'explicar el cas concret de Xàbia.

 

Amb aquesta xerrada, es vol, com ha indicat l'edil, “posar a la disposició dels ciutadans tota la informació sobre la gran varietat d'hàbitats i d'espècies endèmiques que alberga el nostre territori”. Una riquesa mediambiental que “convé que la ciutadania conega i es consciencie sobre la necessitat de preservar el nostre patrimoni natural”, ha destacat Courcelles.

 

Cap recordar, que la Marina Alta concentra una gran quantitat de plantes endèmiques havent algunes catalogades de gran interès i que només es poden trobar en aquesta zona a nivell mundial.