Vuitanta alumnes majors de 55 anys s'han format en les diverses matèries de la Uned Sènior

07 jul 2010 - L'Ajuntament de Xàbia aposta per aquesta oferta acadèmica que permet a les persones majors seguir formant-se

Xàbia clausura la segona edició de la UNED Sènior amb un balanç molt positiu. Un total de 80 persones han participat en aquest programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància que presenta una oferta acadèmica de primer nivell dirigida als majors de 55 anys. Els alumnes van rebre els seus diplomes en un acte celebrat en el Museu Soler Blasco que va contar amb la presència de la regidora d'Educació, Filo Giner, el director del centre associat de la UNED, Carles Torres, el coordinador de l'extensió universitària de Xàbia i de Dénia, Paco Reus i Vicente Tomás, respectivament.

Per segon any, Xàbia ha engegat aquest programa que “permet a les persones majors seguir formant-se i ampliar els seus coneixements”, ha assenyalat la responsable d'Educació, que ha mostrat la seva satisfacció per l'èxit de participació. Una aposta que es traduïx en una aportació municipal de 68.000 euros i que respon “a una necessitat social per a atendre la inquietud intel·lectual dels molts ciutadans que volen seguir aprenent”, ha destacat Giner, qui ha reiterat el seu suport a aquesta iniciativa.

Aquesta edició ha mantingut els cursos que l'any passat van tindre molt bona acollida com són el de Tertúlies Literàries, que imparteix Paco Reus, i Informàtica, que té per director a Manuel Mesas. La novetat ha estat el de Ciències i Arts, impartit per Josep Lluis Domenech, i el qual abordava la Prevenció de la deterioració cognitiva, un curs dirigit per Carmen Más que ha oferit ponències de gran interès i nivell a càrrec d'especialistes de l'àmbit sanitari.

Aquesta oportunitat de tindre a l'abast la universitat, ha permès als participants, a més de rebre nocions per part de persones especialitzades en les diverses matèries entaular uns forts vincles d'amistat i d'inquietud per seguir enriquint-se intel·lectualment. Tant és així, que moltes de les persones matriculades l'any passat han participat en la segona edició d'aquest programa, segons ha desvetllat el coordinador de l'extensió universitària de Xàbia, Paco Reus, que ha avançat que ja treballen en l'oferta acadèmica per al pròxim curs 2010-2011, el termini de matrícula del qual s'obri a partir de setembre.