Dotze alumnes completen el taller de formació per a la contractació de jardineria del Creama

06 jul 2010 - L'objtectiu és proporcionar-los la formació necessària per a facilitar-los la seua inserció en el món laboral

L'Agència de Desenvolupament Local de Creama Xàbia ha clausurat el Taller de Formació per a la Contractació de Jardineria. La regidora delegada del Creama, Filo Giner, ha lliurat els diplomes als dotze joves que han completat amb èxit aquest taller. En l'acte estaven els alumnes, l'equip docent, integrat per Toni Barber i Cristina Moll, i els tutors de les empreses col·laboradores. El taller s'ha desenvolupat des del 30 de novembre de 2009 al 30 de juny de 2010 amb la participació de joves menors de 25 anys sense titulació acadèmica i/o professional. L'objectiu era la seva formació per a ajudar-los a la seva inserció laboral.

El Taller de Formació per a la Contractació de Jardineria ha estat subvencionat per la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació amb 89.704 euros. Es tracta d'una acció formativa que, segons ha destacat Giner, “no busca una rendibilitat econòmica sinó més aviat social”, ja que la seva finalitat "és donar resposta a la demanda del territori i oferir una opció de qualificació professional, segons les necessitats del sector empresarial, als joves que no volen seguir amb els seus estudis”, segons ha destacat la regidora.

Els alumnes han rebut una formació teòrica i pràctica sobre jardineria així com nocions sobre les aptituds, habilitats i les responsabilitats que ha de tenir un treballador. Els joves han estat contractats pel Creama durant tres mesos, del 1 d'abril al 31 de juny. A més, han realitzat pràctiques amb la Brigada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Xàbia i amb empreses especialitzades com són Casinos Forestals, Xuquerland i Proa. A més, estes pràctiques han donat com fruït zones ajardinades como la creada en el polígon industrial de Xàbia.