L'Aplec de Danses Tradicionals reuneix a un nombrós públic

06 jul 2010 El Grup de Danses Portitxol, el Grup de danses de Beneixma i la Colla Portitxol han protagonitzat la trobada que ha reunit al voltant de 130 músics

El Grup de Danses Portitxol de Xàbia ha celebrat aquest cap de setmana l'Aplec de Danses Tradicionals. Una trobada musical en el qual han participat al voltant de 130 persones entre músics, balladors i cantadors, i que ha congregat a un nombrós públic per a gaudir dels sons i balls més tradicionals de la cultura mediterrània.

L'Aplec va donar començament el divendres amb l'actuació del grup xabienc i del Grup de danses de Beneixama, que van oferir un variat repertori amb cançons i danses típiques de Xàbia i de les comarques del sud de la província. El dissabte, la Colla Portitxol va posar fi a l'esdeveniment amb el concert de música festera per a dolçaina i percussió.

Amb la seva dotzena edició, l'Aplec de Danses Tradicionals “s'ha consolidat en un referent i s'ha convertit en una aposta ambiciosa, gràcies a un grup de persones, com el Grup de Danses Portitxol de Xàbia, que es preocupen per conservar les nostres tradicions i contribuir que pervisquen”, ha destacat la regidora de Cultura, Francesca Gil. Una labor per a la qual ha reiterat el seu total suport i col·laboració.