L'Ajuntament obri les pliques de les 39 empreses que opten a canalitzar el barranquet del Freginal

05 jul 2010 L'Ajuntament preten solucionar la situació del barranc i millorar les infraestructures de la zona per tal d'una millor qualitat de vida dels veïns

L'Ajuntament de Xàbia, en sessió pública, ha obert aquest matí l'oferta tècnica i econòmica de les 39 empreses que concorren a canalitzar el barranc del Feginal. El projecte, que serà finançat íntegrament per les arques municipals, té com objectiu “solucionar la situació del barranc per a acabar amb el risc de desbordaments i millorar la qualitat de vida dels veïns d'aquest barri que duen anys reivindicant aquesta infraestructura”, ha destacat l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort.

Una vegada examinades les propostes en les quals es valora el menor termini d'execució i el preu més baix oferit per les empreses que s'han presentat a aquest concurs públic i al coincidir totes elles en la proposició tècnica, s'ha seleccionat inicialmente a aquella amb l'oferta més avantatjosa des del punt de vista econòmic. Així, la Constructora San José S. A., si en deu dies justifica les raons de la “baixa temerària”, és a dir, demostra que pot escometre l'obra segons el termini i l'oferta econòmica presentada, set mesos i mig, i amb un import de 1.050.032 euros, es convertirà en l'adjudicatària provisional del contracte i de no ser així, se seleccionarà a la següent empresa segons l'ordre. El projecte preveu un termini d'execució de nou mesos i conta amb un pressupost base de licitació de 2.149.730,78 euros.

Les obres s'escometran des de la confluència de la carrer Sant Vicent fins a la mateixa desembocadura del barranc al riu Gorgos. Una actuació de canalització i cobriment del barranquet del Freginal amb la qual l'ajuntament  "preten millorar les infraestructures de la zona”, segons ha explicat Monfort.