Xàbia vigilarà les muntanyes les 24 hores del dia

02 jul 2010 Els voluntaris de Protecció Civil i els bombers voluntaris de Balcón al Mar controlen les masses forestals

Els voluntaris de Protecció Civil de Xàbia han iniciat el dispositiu de vigilància forestal. Una mesura preventiva que realitzen durant tot l'any i que intensifiquen durant l'estiu ampliant la vigilància fins a les 24 hores del dia, segons ha informat el regidor responsable de l'àrea, Juan Ortolá.

L'objectiu, tal com ha recordat l'edil, és “evitar qualsevol incidència que puga desembocar en un incendi”. Per a això, la missió dels voluntaris passa “per controlar el compliment relatiu a la a la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals i espais naturals, i vigilar la massa forestal del terme municipal”, ha destacat Ortolá. Una tasca altruista en la qual participaran vuit membres de Protecció Civil i que durant el cap de setmana es vorà reforçada amb la intervenció dels bombers voluntaris de Balcón al Mar.

Consells com fer un bon ús dels contenidors per a dipositar les restes de menjar, vidre i paper, no llençar al sòl, en cap concepte, burilles o llumins encesos i no deixar escombraries ni restes agrícoles o de jardineria en terrenys forestals, són algunes de les recomanacions més importants que es fan des de l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, coordinada per Juan Pastor, amb la finalitat d'evitar incendis. També recorden la prohibició d'encendre foc per a cuinar en els terrenys forestals.

Els punts des d'on se centrarà la vigilància són la forest de Santa Llúcia, la torre de la Granadella i Pinosol, on estarà situat el vehicle motobomba per a actuar en cas d'emergència en qualsevol àrea forestal del terme municipal.

La labor dels voluntaris està coordinada amb la Policia Local de Xàbia i el Parc Comarcal de Bombers de la Marina. No obstant això, la col·laboració ciutadana és “imprescindible”, com recorden el regidor i el responsable de l'agrupació local, ja que la rapidesa a localitzar un incendi és una de les “millors armes en la lluita contra el foc”, pel que des de Protecció Civil recomanen cridar immediatament al telèfon d'emergències, (112), a la Policia Local o bé al 648 01 52 56, un nombre en servei les vint-i-quatre hores del dia.