Les banderes blaves ja onegen a Xàbia

01 jul 2010 Amb aquest, ja són vuit els anys que Xàbia és reconeguda amb aquest distintiu en les platges de L’Arenal, Granadella i la Grava

Un estiu més, Xàbia hissa les banderes blaves en les seves principals platges. Un distintiu concedit per la Fundació Europea d'Educació Ambiental que reconeix la qualitat de les seves aigües i el compliment d'uns estàndards com l'accessibilitat, la seguretat i la neteja.

L'aposta per mantenir aquest reconeixement es traduïx en “molt treball i esforç conjunt per part de les regidories de Platges, Serveis i Medi ambient, i Turisme”. És en el que han coincidit a destacar els responsables de cadascuna d'aquestes àrees, Juan Ortolá, Doris Courcelles i Juan Moragues, respectivament.

Tot un repte que Xàbia s'ha esforçat a assolir any rere any, ja que des de la primera convocatòria de la campanya de banderes blaves el municipi ha estat reconegut amb aquest guardó en les platges de L’Arenal i la Granadella, i ja són vuit els anys que La Grava se suma a aquest reconeixement que “ratifica que les platges de Xàbia són de qualitat”, així ho ha destacat el regidor Juan Ortolá.

Dotacions com el punt accessible de la platja de L’Arenal, que permet a les persones amb problemes de mobilitat gaudir del bany amb tota comoditat, o el servei de vigilància que presta la Creu Roja també “són fonamentals per a aconseguir aquesta distinció”, ha afegit l'edil, que ha confessat que la seva il·lusió i intenció "se centra que La Barraca puguin aspirar també a la bandera blava per a acabar de completar amb aquest reconeixement totes les platges del municipi".

Per la seva banda, la regidora de Serveis i Medi Ambient, Doris Courcelles, ha destacat que “el difícil és mantenir-lo, ja que darrere d'aquests premis hi ha moltes hores de neteja i treball de manteniment perquè les platges de Xàbia presentEn sempre la seva millor cara”.

Per la seva banda, el responsable de Turisme, Juan Moragues, ha subratllat la importància que té per al municipi el contar amb aquest distintiu per a aquest “turisme de qualitat que Xàbia mereix i cuida sempre”. I EN aquesta línia, "anem a seguir treballant i apostant fort", ha ressaltat Moragues.