Més de 150 persones han participat en els tallers de Cultura

30 jun 2010 El departament estrena esta oferta formativa i d'oci amb un gran èxit de participació

“Molt positiu”. És el balanç que fa la regidoria de Cultura de Xàbia respecte a la primera edició dels tallers engegats pel departament que dirigeix Francesca Gil. Més de 150 de persones han gaudit d'una gran varietat de cursos dirigits als majors de 30 anys, un segment de població que anteriorment també abastava l'àrea de Joventut, però que aquest any es va decidir segmentar l'oferta per a adaptar-la millor a les necessitats dels usuaris.

D'aquesta forma, la regidoria de Cultura “ha tractat d'atendre la gran demanda i oferir una interessant alternativa d'oci amb tallers molt diversos i atractius”, segons ha indicat Gil. L'èxit també s'ha traduït que han participat persones de diferents edats i diverses nacionalitats “fent d'aquests cursos un espai de trobada formativa, d'oci, d'interculturalitat i integració”, ha destacat la responsable de Cultura.

Teatre, ceràmica, manualitats o l'art de pintar amb mandales són algunes de les matèries que s'han impartit. També, la cuina vegetariana o les propietats i usos de les plantes han tingut protagonisme en l'estrena d'una programació que també ha inclòs danses orientals com el “bhangra”, típica de la Índia, o el “chi-kung”, una pràctica que integra els tres tresors de la filosofia xinesa (l'energia física, la respiració i l'esperit). Així mateix, els alumnes del curs de protocol i imatge personal s'han iniciat en l'art del saber estar i per als quals els agrada tractar amb la imatge, hi ha hagut un taller sobre PhotoShop i altre de fotografia, sent aquest últim el més nombrós, quant a nombre d'inscrits.

La bona acollida ha fet que la regidoria de Cultura prepare una nova edició d'aquesta oferta formativa i d'oci amb més tallers per al pròxim curs, ha avançat l'edil.