El "floorball" arriba a Xàbia

29 jun 2010 - El municipi acull durant aquesta setmana un torneig exhibició d'aquesta jove modalitat esportiva - Aquest nou esport constituïx una il·lusió per al regidor d'Esports perquè s'àmplia l'oferta esportiva del municipi

Del 1 al 4 de juliol, Xàbia acull un torneig de "floorball", un esport emergent que ja conta amb certa notorietat a Europa. L'objectiu d'aquest esdeveniment, organitzat per Ociodenia.com amb la col·laboració de la regidoria d'Esports, és promocionar aquesta modalitat esportiva que guarda certes similituds a l'hoquei.

Per a això, han preparat un torneig exhibició en el qual participaran equips de renom alhora que des d'ahir i fins al dimecres donen a conèixer aquest esport entre els joves que s'acosten al Palau en un horari de 19 a 21 hores.

Per al regidor d'Esports, José Francisco Erades, “constituïx una il·lusió el poder oferir un nou esport a la població perquè permet ampliar i diversificar encara més l'oferta esportiva del municipi”. Una aposta que passa pel foment de la pràctica esportiva, sobretot, entre els joves, per aquesta raó, el regidor ha mostrat el seu total suport a aquest tipus d'esdeveniments.

El floorball, com ha explicat el representant de l'empresa organitzadora Ociodenia.com, Francisco Valverde, encara que es tracta d'un esport molt jove amb només 12 anys d'història a Espanya duu més de 25 practicant-se en nombrosos països europeus com Finlàndia o Noruega. “Encara que té certa aparença a l'hoquei no té gens que veure”, segons apunten des de l'organització. Empra una pilota de plàstic de poc pes que pot arribar a velocitats de fins a 150 quilòmetres per hora. És “molt espectacular”, en el qual l'equip format per 16 o 17 jugadors juga de forma “molt intensa”, segons ha explicat Valverde.

Durant el torneig d'exhibició a Xàbia participaran equips com l'Amsterdam Agents (bicampió de la lliga holandesa), el Club Unihocley Floorball Leganés (6 vegades campió d'Espanya), el Club Unihocley El Escorial (equip de lliga nacional) o el combinat nacional CZE. El primer partit tindrà lloc dijous que ve, a les 20.30 hores, i els següents se celebraran el divendres i dissabte a les 18 hores i a les 20.30 hores. Durant l'última jornada, el diumenge, es disputaran al matí, sent el primer a les 9.30 hores i a les 12 hores.