El Festival Xàbia Jazz fa 10 anys

29 jun 2010 L'edició d'enguany tindrà un concert més per a celebrar el desé aniversari

L'edició d'enguany del Xàbia Jazz és ben especial en complir-se els deu anys del seu començament. El Festival, que s'ha presentat aquest matí, se celebrarà a Xàbia del 4 al 7 d'agost i tindrà una actuació més que l'edició de l'any passat. “Un esforç municipal” que, segons l'alcalde, Eduardo Monfort, respon “a l'aposta de l'Ajuntament per la cultura i l'educació a pesar del temps de crisi en què vivim”.


L'edició d'enguany suma a Casa Mediterráneo como a col·laborador i manté a l'Institut Valencià de la Música, Ecisa, la Diputació d'Alacant i Servicam. Una presència que per a la directora de l'àrea de Cultura de Casa Mediterráneo, Sonia Zaidi, “és un motiu de satisfacció ja que, entre d'altres coses, Xàbia forma part del Consorci”. De la participació d'enguany, Zaidi espera que “siga la primera de moltes més”.

Per la seua banda la regidora de Cultura, Francesca Gil, ha explicat la decisió d'oferir la direcció artística a un jazzista xabienc, saxofonista per a més detall, i gran coneixedor del món de la música: Kiko Berenguer. Segons Gil, “volíem algú del nostre poble per a portar la direcció del festival en el seu desé aniversari i estic segura que hem encertat amb Kiko”. El músic s'ha mostrat molt satisfet per la confiança dipositada en ell i ha declarat que “esperem que la gent gaudisca de la programació que hem preparat”. A continuació, Berenguer ha detallat les actuacions, que tindran lloc a les 22:30 hores a la plaça de la Constitució.


Obrirà el festival el dimecres 4 Jorge Pardo amb el concert “Vientos flamencos”, en què podrem deleitar-nos amb un gran fussionador del jazz i el flamenc com és ell, que ha tocat amb gent de la talla de Paco de Lucía. El dijous 5 serà el torn de Tingvall Trio, un grup jove europeu en la música del qual a més del jazz apareixen ritmes provinents d'altres disciplines com el pop i que segons Berenguer “ofereix sons molt audibles per a tothom”. El clàssic concert d'un músic valencià tindrà lloc el divendres 6 amb Voro García, qui actuarà en formació de quintet per oferir-nos “Vorocity”.
El dissabte 7 d'agost gaudirem d'un homenatge a una de les grans dames del jazz amb “A tribute to Billie Holiday” que interpretarà una de les veus més reconegudes del panorama jazzístic actual, Laïka Fatien.


A més, com a novetat d'enguany, la Xàbiajazz Dixieland Band, formada per a l'ocasió, s'encarregarà d'animar els voltants del recinte abans de cada actuació per a entretindre la gent que espera per entrar i, de pas, engrescar aquells no estiguen decidits del tot.


Per últim, la regidora de Cultura ha explicat que el cartell del festival “ha sigut realitzat per l'artista Josep Ferrer i és una al·legoria d'un músic de Xàbia”.