L'Ajuntament de Xàbia examina la documentació de les empreses que opten a canalitzar el Barranquet del Freginal

28 jun 2010 Xàbia escometrà este proyecte, cifrat en més de 2 milions d'euros, per a donar solució a la situació del barranc i millorar les infraestructures de la zona

L'Ajuntament de Xàbia ha examinat aquest matí la documentació administrativa de les empreses que han presentat a la convocatòria oberta per a canalitzar el barranc del Freginal. Un total de 39 són les propostes presentades per a escometre un projecte "que atén a una reivindicació històrica amb la qual el consistori xabienc pretén solucionar ja la situació del barranquet i millorar les infraestructures de la zona". Així ho ha destacat l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, qui ha estat present en la Taula de Contractació constituïda per tècnics municipals i l'edil responsable de Contractació, Vicent Chorro, i el regidor de Projectes de Ciutat, Antonio Torres.

Ara, conclòs el termini de presentació de proposicions, la Taula de Contractació ha procedit a la qualificació de la documentació general presentada pels licitadors perquè en cas que es detectie algun defecte formal puguen resoldre'l. El següent pas serà l'obertura de les proposicions econòmiques i tècniques durant sessió pública perquè després els tècnics emitisquen la seva valoració i facen la proposta d'adjudicació provisional del contracte, que conta amb un pressupost de licitació de 2.149.730,78 euros, a l'oferta més avantatjosa en el seu conjunt.

El projecte preveu un termini d'execució de nou mesos i comprèn una actuació que se cenyirà al tram, d'un quilòmetre quadrat aproximadament, que discorre des de la rotonda del Fielato fins al riu Gorgos. L'ajuntament a més aprofitarà les obres de canalització per a millorar les infraestructures de la zona renovant la xarxa de sanejament, completant la de pluvials i substituint la de l'aigua potable en aquells trams que siga necessari. Així mateix, es completaran els treballs amb la renovació viària i la instal·lació de nous fanals.

Per a l'alcalde, aquest projecte és "de gran importància per al poble de Xàbia ja que dóna resposta a una vella reivindicació veïnal i respon a una necessitat econòmica, social i sobretot, de seguretat per als ciutadans" ja que amb aquestes obres, com ha recordat Monfort, "es vol arreglar com més aviat la situació del barranc i evitar el risc que hi ha quan es produïxen pluges de cert calat".