Protecció Civil de Xàbia commemora el seu 25 aniversari reunint als servicis d'emergències

21 jun 2010 L'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Xàbia, amb motiu del seu 25 aniversari, va reunir ahir en el municipi als servicis d'emergències durant una jornada d'exhibició de mitjans.

El 112, La Policia Local, l'assemblea local de Creu Roja, el parc Comarcal de Bombers de la Marina Alta, Bombers Voluntaris de Balcó al Mar, Brigades Forestals i totes les agrupacions de Protecció Civil de la Marina Alta van participar en el desplegament en què es van mobilitzar al voltant de 140 persones.

La jornada va arrancar sobre les onze del matí amb l'acte d'inauguració que va estar presidit per l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, el secretari autonòmic de Governació, Lluïu Ibáñez, la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergències, Irene Rodríguez, el coordinador de l'agrupació local de Protecció Civil, Juan Pastor, i el regidor responsable de l'àrea, Juan Ortolá.

Després de tallar la cinta inaugural per part de les autoritats i les reines de Fogueres, Maria Buigues i María Sobrino, es van soltar dos globus al cel en record a dos voluntaris que han format part de l'agrupació xabienca i que ja no estan, Antonio Bolufer, (conegut popularment com "Rialla") i Luis Caballero. Un acte simbòlic amb el s'ha volgut rendir un "xicotet homenatge en un dia molt important per a l'agrupació de Protecció Civil de Xàbia", segons va comentar el seu coordinador, Juan Pastor, qui va tindre paraules d'agraïment cap a tots els voluntaris, els organismes que es van sumar ahir a la celebració i cap a l'Ajuntament de Xàbia.

Per la seua banda, l'alcalde, Eduardo Monfort, va destacar que la jornada d'ahir servix d'homenatge a tots aquells que han fet possible que l'agrupació de Protecció Civil de Xàbia s'haja convertit en un "referent" per a la ciutadania. Els voluntaris "són persones que de forma desinteressada dediquen part de la seua vida i del seu temps en benefici de tercers", així ho va manifestar Monfort, qui va felicitar a l'agrupació de Xàbia per la celebració de les seues bodes de plata i va agrair l'esforç dels voluntaris en pro de la societat xabienca animant-los a seguir en esta labor altruista.

En la mateixa línia, es van pronunciar la directora general de Prevenció, Irene Rodriguez, i el secretari autonòmic de Governació, Lluïu Ibáñez, que al finalitzar la seua intervenció va fer entrega d'una placa en senyal de reconeixement per l'aniversari de l'agrupació de Protecció Civil. Després dels parlaments, la comitiva va visitar cada un dels dispositius d'emergències instal·lats entre la placeta del convent, l'avinguda príncep d'Astúries i el carrer Doctor Borrull. A continuació, el grup de rescat de Protecció Civil de Xàbia va fer un simulacre de rescat d'una suposada víctima. El nombrós públic congregat va comprovar la gran capacitat d'este grup, que en qüestió de molt pocs minuts, lliscava per una tirolina i de forma totalment segura en una llitera a la suposada víctima des de l'alt de la torre del Centre de Dia fins a peu de carrer, per a després traslladar-la a l'hospital de campanya instal·lat per Creu Roja.

Entre els nombrosos dispositius portats per a la jornada estava el vehicle de transmissions que utilitza el 112 o el material que s'utilitza per a l'extinció d'incendis. També va haver-hi jocs infantils per als més menuts. ?