Serveis Socials engega un programa per a millorar l'autonomia de les persones depenents

18 jun 2010 Esta inciativa repercuteix molt positivament en la qualitat de vida dels usuaris

La regidoria de Serveis Socials de Xàbia ha engegat una nova iniciativa que busca millorar l'autonomia de les persones en situació de dependència. El programa, batejat com "Promoció per a l'autonomia personal", forma part dels 10 projectes socials cofinançats per l'Ajuntament de Xàbia a través del Fons Estatal d'Ocupació i Sostenibilitat.

L'objectiu és, segons ha explicat l'edil de Serveis Socials, Juan Moragues, "millorar la qualitat de vida dels veïns que es troben en situació de dependència". Mitjançant l'entrenament de les activitats diàries, es pretén evitar la deterioració funcional de la persona i millorar la seva autonomia personal així com prevenir i/o atendre situacions de deterioració conservant el benestar físic, psicològic i social de l'usuari en el seu propi domicili.

Per a aquest programa s'han creat 11 llocs de treball. Una infermera, fisioterapeuta, podóloga, treballadora social, perruquera i sis auxiliars de llar són els professionals contractats per a desenvolupar aquest programa que està tenint "molt bona acceptació entre la població, ja que repercuteix positivament en les condicions de vida dels usuaris i la dels quals els cuiden", ha destacat Moragues, que ha agraït "la implicació i el bon treball d'aquest equip que recentment ha organitzat una activitat que ha resultat també molt positiva".

Es tracta de la primera jornada de convivència amb usuaris del servei d'acompanyament. Una iniciativa pionera en la qual els participants van gaudir, amb l'ajuda de les auxiliars de llar i de la treballadora social, d'una vesprada molt especial. Van participar en jocs de taula i en partides de bingo en les quals els premis es podien canviar per serveis extra com un massatge, ampliar en mitja hora el servei d'acompanyament, un passeig amb cotxe o un desdejuni especial. Després d'un deliciós berenar preparat per les pròpies treballadores, els usuraris van participar en un taller d'elaboració de petjapapers.