Avanç del Festival Xàbia Jazz 2010

17 jun 2010 Jorge Pardo, Tingvall Trio, Voro García i Laïka Fatien protagonitzen la desena edició, que compta amb la direcció artística de Kiko Berenguer

L'edició d'enguany del Xàbia Jazz és ben especial en complir-se els deu anys del seu començament. Per a celebrar-ho, la Regidoria de Cultura, de la mà de l'edil Francesca Gil, ha decidit encomanar la direcció artística a un jazzista xabienc, saxofonista per a més detall, i gran coneixedor del món de la música: Kiko Berenguer.
 
Segons Gil, “volíem algú del nostre poble per a portar la direcció del festival en el seu desé aniversari i estic segura que hem encertat amb Kiko”. Per la seua banda, el músic s'ha mostrat molt satisfet amb la confiança dipositada en ell i ha declarat que “esperem que la gent gaudisca de la programació que hem preparat”.
No obstant això, l'Institut Valencià de la Música, al costat del festival des del seu naixement seguirà col·laborant en aquest esdeveniment. Així mateix, enguany s'incopora com a col·laborador Casa Mediterráneo mentre que Ecisa continuarà finançant el tancat del recinte del festival.


Del 4 al 7 d'agost


El festival tindrà lloc entre el 4 i 7 d'agost, és a dir, hi haurà una actuació més que l'any passat i es recupera la celebració en part del cap de setmana. Totes les actuacions tindran lloc a les 22:30 hores a la plaça de la Constitució.
Obrirà el festival el dimecres 4 Jorge Pardo amb el concert “Vientos flamencos”, en què podrem deleitar-nos amb un gran fussionador del jazz i el flamenc com és ell, que ha tocat amb gent de la talla de Paco de Lucía.
El dijous 5 serà el torn de Tingvall Trio, un grup jove europeu en la música del qual a més del jazz apareixen ritmes provinents d'altres disciplines com el pop i que segons Berenguer “ofereix sons molt audibles per a tothom”.
El clàssic concert d'un músic valencià tindrà lloc el divendres 6 amb Voro García, qui actuarà en formació de quintet per oferir-nos “Vorocity”.


El dissabte 7 d'agost gaudirem d'un homenatge a una de les grans dames del jazz amb “A tribute to Billie Holiday” que interpretarà una de les veus més reconegudes del panorama jazzístic actual, Laïka Fatien.

A més, com a novetat d'enguany, la Xàbiajazz Dixieland Band, formada per a l'ocasió, s'encarregarà d'animar els voltants del recinte abans de cada actuació per a entretindre la gent que espera per entrar i, de pas, engrescar aquells no estiguen decidits del tot.