La pròxima setmana, Xàbia inaugurarà de forma oficial el Conservatori de Música

18 jun 2010 Els músics "mereixien tindre unes instal·lacions on poder adquirir els seus coneixements musicals de forma adequada", han destacat l'alcalde i la regidora de Cultura El conservatori ha estat sufragat íntegrament per l'Ajuntament amb una inversió de 2 milions d'euros aproximadament

Xàbia inaugurarà dimecres que ve, 23 de juny, el Conservatori Professional de Música. Un acte que suposarà fer oficial l'obertura d'aquest nou edifici, on alumnes i professors ja han gaudit de les seves instal·lacions durant aquest curs. La inauguració tindrà lloc a les 12.30 hores i durant tot el matí, de 10 a 14 hores, el conservatori celebrarà una jornada de portes obertes perquè els veïns puguen visitar-lo.

Després de molts anys d'espera, ja es pot dir que els músics de Xàbia "estan d'enhorabona". Amb aquestes paraules, l'alcalde, Eduardo Monfort, i la regidora de Cultura, Francesca Gil, han destacat "l'alegria i l'orgull que suposa l'haver donat resposta a una demanda social". Els músics de Xàbia "necessitaven disposar de les instal·lacions adequades on poder estudiar i formar-se en l'ensenyament musical", ha afegit Monfort.

I és que fins a fa poc, alguns estudiants tenien les seves classes repartides entre dos centres, l'IES Antoni Llidó i el Surco. Ara, amb el conservatori que imparteix el grau elemental i professional totes les especialitats estan centralitzades en el mateix edifici. A més, des de la seva posada en funcionament, el passat mes d'octubre, l'escola de música de Xàbia s'ha convertit en seu d'alguna que altra trobada amb músics d'altres municipis "al disposar ja de l'espai idoni i, sobretot, gràcies a la constància i a l'esforç del professorat, associació de pares i mares, i de la junta directiva del centre", segons ha assenyalat la responsable de l'àrea de Cultura, Francesca Gil. Així mateix, el seu saló d'actes s'ha convertit en un nou espai cultural per a la celebració de diferents esdeveniments culturals.

Aquest any, 220 són els alumnes i 19 els professors que han realitzat les seves classes en el nou centre en el qual l'Ajuntament de Xàbia ha invertit 2 milions d'euros aproximadament. Una inversió "feta possible gràcies a cadascun dels ciutadans i ciutadanes de Xàbia", ha destacat l'alcalde, qui ha convidat a tots els veïns a la inauguració, en la qual a més dels actes protocol·laris haurà un xicotet concert oferit pel professorat del Conservatori.