Festivals

L'aposta municipal per la cultura, en sintonia amb els interessos musicals de la ciutadania, ha derivat en la creació i consolidació de diversos festivals que han aconseguit una gran repercussió nacional i internacional.

MÚSICA A l'ESTIU, dedicat a la música clàssica, va ser el primer projecte musical de projecció internacional del nostre municipi.  La primera edició, organitzada pel Patronat de Musica i Dansa,  va tindre lloc l'any 1985, sota la direcció artística del clarinetista Walter Boeykens i amb el suport de l'empresa Musinova.

Després de sis anys, la direcció artística l'assumix Thomas Indermhüle, considerat un dels millors oboistes del món.

FESTIVAL INTERNACIONAL XÀBIA JAZZ.  Creat en 2001, este projecte es va realitzar gràcies a la implicació de l'Institut Valencià de la Música (Conselleria de Cultura) i la voluntat i entusiasme de l'Ajuntament, que va posar tots els mitjans possibles per consolidar una ambiciosa oferta estiuenca de jazz, caracteritzada fonamentalment per la qualitat.

Durant tots aquests anys s'ha pogut disfrutar d'espectacles, grups i solistes de primeríssim nivell, que han convertit les nits del Festival en vetlades inoblidables.

FESTIVAL XÀBIA FOLK. Naix en 2002 amb l'objectiu de recuperar la musica popular i difondre nous projectes a partir de ritmes i cançons tradicionals. Des del principi es va comptar amb la col·laboració de La Romàntica del Saladar, i hui en dia l'Ajuntament continua apostant per la recuperació de les arrels musicals.

ÀGORA ACTUAL PERCUSSIÓ i European Meeting of Contemporary Percussion. S'inicia el 2017 com l'espai on tractar la situació de la percussió al nostre país.

Els diferents concerts que el conformen tenen un doble objectiu: d'una banda mostrar els repertoris actuals, i de l'altra, ser una eina de divulgació didàctica del procés i realització  dels mateixos.

L'European Meeting of Contemporary Percussion vol ser un lloc on s'exposen les últimes innovacions a través de les diferents masterclasses, conferències, xerrades i ponències que es desenvolupen en aquesta trobada.